
Do głównych kulinariów afrykańskich zalicza się przede wszystkim dania bardzo naturalne, które nie mają sztuczności, barwników oraz spulchniaczy tak jak potrawy, w jakie gustują producent oświetlenia Europejczycy.
W Afryce jako śniadanie jedzone są zwłaszcza produkty lekkie – posiłki mają dodawać energii do pracy, a nie być ciężkie i trudne do strawienia.
Chętnie tamtejsza ludność sięga po owsiankę z prosa czy sorgo, dodatkowo można także dostać pap – owsiankę, która robiona jest z kukurydzy. producent worków z folii Łódź Do niej dodaje się zielone warzywa oraz chilli. Na śniadanie jest też dodawany gotowany banan. Co do obiadu natomiast to zwłaszcza za typowe potrawy uznaje się gari akpu czyli specjał robiony z manioku.
Smakowite są także zupy bazujące na naturalnych warzywach, a także dania z semoliny czyli gruboziarnistej mąki. Co do kolacji natomiast to nierzadko pokrywa się ona smakowo z afrykańskim obiadem. Jednym z najbardziej charakterystycznych dań tego zakątka świata okazuje się natomiast kurczak z kuskusem. Jest bardzo egzotyczny, elegancko podany, aromatyczny. To misz-masz smakowy, połączenie kwaśnego ze słodkim. Pikantny kurczak miesza się ze smakowitymi rodzynkami.
Wpis zawdzięczamy